VOETVERZORGING

Je voeten hebben misschien wel de zwaarste taak van je lichaam. Door die voortdurende zware belasting zijn je voeten ook extra gevoelig voor allerlei vervelende kwaaltjes:

 

   

EELT= Ontstaat door druk van buitenaf en door de vorm van je voeten. Het is een verharding van je huid om die te beschermen tegen de druk.

 

KLOVEN= Ontstaan doordat je huid te weinig vocht & vet bevat, vaak op de hielen . Dit kun je verzorgen met een crème die je huid voorziet van extra vet & vocht.

 

 

  

 

 

LIKDOORNS= Ontstaan ook door druk van buitenaf . Een "pit" wordt door de druk naar binnen geduwd en drukt dan op de zenuwuiteinden in je huid. Dit kan zeer pijnlijk zijn.

 

KALKNAGELS= Zijn niets anders dan schimmelnagels. Vooral de grote teennagels zijn vaak aangetast. Het kenmerkt zich door diktegroei met gele, brokkelige nagels . Het is te behandelen met anti-schimmel producten maar het is een kwestie van een hele lange tijd !!!

ZWEMMERSECZEEM= Wordt veroorzaakt door een schimmel die behoefte heeft aan warmte & vocht. Je herkent het aan een weke, soms kapotte huid tussen de tenen. Het kan erg jeuken. Er zijn producten te koop waarmee je je voeten, sokken & schoenen kunt behandelen.

 

Bij al deze problemen kan ik u tot hulp zijn in de vorm van behandeling.

Top

Pedicure Praktijk Ellen